От х:

Днес в x:

Пипнете дърво на петък, 13-и и ще сте ок

Някои хора днес ще треперят и ще се залостят вкъщи, защото са си взели отпуск. Други ще се занасят с фаталното съвпадение и че именно на петък, 13-и, са най-големи късметлии. Митовете около суеверието са повече от любопитни.

В испаноезичните страни хората се страхуват от четвъртък, 13-и. Кошмарът от числото 13 се нарича трискайдектофобия, а от петък, 13-и - параскаведекатриафобия. Ако не можете да го произнесете, значи не ви е страх достатъчно, шегуват се зевзеци. Според списание National Geographic, повече от 80% от небостъргачите избягват да имат 13-и етаж, също както и много болници. Често в хотелите няма да откриете стая номер 13, а някои летища пропускат гейт номер 13.

Имате ли желание да се татуирате в САЩ на петък, 13-и, значи ви върви. Голяма част от студията предлагат специални отстъпки, а ако си татуирате числото 13, това ще ви струва 13 долара.

Ако суеверни парижани организират вечеря и по стечение на обстоятелствата ще имат 13 гости, е много вероятно да наемат човек, за да станат общо 14. А наскоро британско изследване показало, че макар и на петък, 13-и, по улиците да има по-малко коли, всъщност стават повече катастрофи. Причината е в алкохола, който шофьорите поемат, за да приспят страховете си. В САЩ на всеки петък, 13-и, пропадат сделки за между 800 и 900 милиона заради хора, които отказват да пътуват и да работят по обичайния си начин. Ако искате да се предпазите от лоши поличби, трябва да пипнете дърво, да кръстосате показалеца и средния си пръст, да стоите колкото се може далеч от черни котки, в никакъв случай да не поглеждате пълната луна през парче стъкло. Хвърляте колкото се може повече сол зад себе си.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини