От х:

Днес в x:

8 функции, които новият ви лаптоп е добре да има

Дошло е време да си купите нов лаптоп? Таблетът е по-удобен от един ноутбук в случаите когато искате да сърфирате в интернети, да следите какво се случва в социалните мрежи или искате да гледате филм докато сте на път. 

С това съвсем естествено идват въпроси като: „Какво точно ми трябва? Какъв модел да избера? Таблет или ноутбук?”Ако обаче искате с новото си устройство да може да вършите по-сериозна работа, независимо дали става дума за училище или бизнес, ноутбукът е все още по-интелигентният и правилен избор. 

Тези устройства предлагат удобството на клавиатурата, големия екран, обилно количество на съхранение, както и съвместимост с всеки полезен софтуер, който познавате. За тези, които не могат да решат обаче, специалистите предлагат решение и то е избор на лаптоп 2-в-1 или така наречените хибридни устройства. Това са устройства, които имат възможност едновременно да служат като лаптоп и таблет, съчетани умело в един удобен дизайн. 

От PC World предлагат на вниманието ни 8 функции, които трябва да има новия ви лаптоп. Ето кои са те: 

1. По-висока резолюция на екрана

През последните няколко години, повечето модели лаптопи имаха екрани с резолюция 1366 x 768 пиксела, дори и на тези чиято цена беше висока. Днес обаче не се налага да правите компромиси, защото може да намерите на достъпни цени модели с резолюция на екрана от 1920 x 1080 пиксела или по-висока, което ще ви усигури много по-голямо удоволствие при гледане на филми, разглеждане на снимки и така нататък. 

2. Сензорен екран

Тази технология е достъпна при лаптопите от известно време, но наличието ѝ оскъпяваше модела. Освен това Windows 7 и XP не работят добре на сензорни дисплеи. Нещата обаче се промениха, цените на моделите лаптопи със сензорни дисплеи падат, а и Windows 8.1 и предстоящата версия Windows 10, работят добре с тези устройства. Има и множество приложения, които са създадени специално за работа със сензорни дисплеи, включително и специалната версия на Microsoft Office, която идва скоро. 

3. Broadwell CPU

Intel, най-големият производител на PC чипове, обнови своите процесори. Кодовото име на новото поколение процесори е Broadwell, а официалното Intel 5th Generation Core серия. Тези нови процесори са не само доста по-бързи, но и обещават, значително по-дълъг живот на батерията. 

4. SSD

Вашият 4-годишен лаптоп вероятно има механичен твърд диск. SSD дисковете са над 300% по-бързи и радикално променят целата ви работа с лаптопа. SSD ви позволяват да стартирате машината си бързо, да я събуждате от сън почти мигновено, и да отваряте любимите си приложения за нула време (Chrome браузъра и Microsoft Word, например, се отварят за по-малко от 1 секунда). 

5. 2-в-1 PC

Когато се налага да изпращате имейли, да сърфирате в интернет или да си свършите работата, няма нищо по-добро от това вашия лаптоп да има клавиатура и тъчпад. Въпреки това, когато сте на път и искате да гледате филм или сте на опашка в магазина и просто искате да проверите какво се случва във Facebook много по-добре ще се чувствате с таблет. Новото поколение 2-в-1 компютри или така наречените хибридни устройства дават най-доброто от двата свята.

6. 802.11ac Wi-Fi

В наши дни, повечето нови модели лаптопи се предлагат с 802.11ac Wi-Fi, нов безжичен стандарт, който дава по-голяма скорост и е до 10 пъти по-добър, особено когато се движите по-далеч от вашия рутер. Ако обаче решите да се възползвате от този протокол, може да се наложи да си купите нов рутер, който го поддържа. 

7. RealSense 3D камера

Новата RealSense 3D камера на Intel използва два дълбочинни сензора в допълнение към стандартните си лещи, по този начин тя може да сканира лицето ви и да го превърне в аватар, да премахнете фона зад вас, без да се налага той да е зелен и да разпознае с невероятна точност вашите жестове. Можете дори да направите 3D сканиране на обекти. 

8. USB 3.0

По-старите модели лаптопи несъмнено имат USB портове, но вече има и такива, които подкрепят USB 3.0.  USB 3.0 е 10 пъти по-бърз.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини