От х:

Днес в x:

Държавата откупува дела на етажната собственост в европейското саниране с 15 млн.лв.

Правителството одобри на днешното си заседание допълнителен трансфер по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2015 г. в размер на над 14,9 млн. лева. Целта е държавата да поеме за своя сметка финансовото съучастие от 25% на сдруженията на собствениците в многофамилни жилищни сгради, одобрени за участие в европейския проект за енергийно обновяване на българските домове.

Така сдруженията на собствениците, които кандидатстват по европейската програма, ще бъдат равнопоставени с тези, които кандидатстват по стартиралото през този месец държавно саниране и също ще получават100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Собствениците на самостоятелни обекти, в които се упражнява стопанска дейност, ще заплащат изцяло разходите за обновителните дейности в самия обект, т. е., за подмяна на дограмата.

Одобрените средства под формата на допълнителни трансфери няма да бъдат предоставяни директно на собствениците под формата на парична сума, а ще бъдат предоставяни чрез извършване на обновителни дейности по конкретните сгради така, както и се получава и безвъзмездната помощ по европейския проект „Енергийно обновяване на българските домове”.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини