От х:

Днес в x:

16 са загинали в Краматорск, обяви Порошенко

16 са загинали, десетки са ранени при вчерашния обстрел на източноукраинския град Краматорск.
Президентът на Украйна Петро Порошенко е посетил Краматорск, който беше обстрелян от тежка артилерия, предаде Газета.ru, цитирана от "Фокус".

Порошенко е заявил, че вследствие на атаката по жилищни квартали на града и по главния щаб на антитерористичната операция на правителствените сили са пострадали 64 души, 16 от които са загинали.

По данни на службите за сигурност в Украйна щети са нанесени на 41 жилищни сгради в града, за който се смята, че е контролиран от правителствените сили.

Президентът на Украйна заяви още вчера, че бунтовниците са използвали система „Торнадо“ срещу щаба на украинските сили и жилищни квартали в града.

Самопровъзгласилата се Донецка народна република обаче окачестви информацията за ракетен обстрел в Краматорск като провокация.

"ДНР не е нанасяла удари по Краматорск. За разлика от украинските сили ние не стреляме по градове с мирно население, това е провокация“, заявиха от министерството на отбраната на ДНР.

В съобщението се казва още, че техническите характеристики на реактивната система за залпов огън „Град“ не позволяват да се достигне до местата, за които се твърди, че са обстреляни.

В беларуската столица Минск днес ще се проведе среща на високо равнище в т. нар. нормандски формат. Очаква се лидерите на Русия, Украйна, Германия и Франция - Владимир Путин, Петро Порошенко, Ангела Меркел и Франсоа Оланд, да обсъдят намирането на мирно решение на украинската криза.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини