От х:

Днес в x:

Миков: Разполагането на техника у нас е подготовка за военни действия

„Разполагането на военна техника на наша територия, уж за учение, е част от една подготовка за военни действия. Война в територията на Украйна към този момент има. Използването на военни сили може да доведе до ескалация с непредвидими последствия за целия регион. Това включва и снабдяването с газ", заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия председателят на БСП Михаил Миков.

"Нашето правителство прави скрито договорки, които не са ясни, така че страхът в българските граждани е съвсем основателен. Не е ясно какви сили ще бъдат разположени на наша територия. Какво означава няколко десетки танка? Въпросът е всичко това как се вписва в националния интерес на България", на мнение е Миков.

Според него президентът е длъжник на обществото, когато прави изявления в Мюнхен за българско участие в конфликта в Украйна, а не пояснява у нас.

По думите му другият голям въпрос е съдбата на българските граждани в Украйна, тъй като вече има сънародници, които са станали жертви на военните действия в Украйна.

Михаил Миков коментира и състоянието на БСП в момента.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини