От х:

Днес в x:

Чудовищният сервис на Серина Уилямс ѝ донесе шеста купа в Мелбърн

Серена Уилямс спечели Откритото първенство по тенис на Австралия и грабна 19-ата титла от Големия шлем в кариерата си. Във финала американката се наложи с 6:3, 7:6 (5) срещу Мария Шарапова.

Мачът в Мелбърн продължи 1.51 часа и доведе до поне на пръв поглед очаквания резултат. Уилямс продължи впечатляващата си серия срещу Шарапова на 16 поредни победи и общо 17 от 19 мача. Последният успех за рускинята в това съперничество е от 2004 г.

Водачката в световната ранглиста вече има шест титли в Австралия, с което стана най-успешната тенисистка в надпреварата.

"Не съм израснала в богато семейство, а сега съм 19-кратна шампионка в Шлема. Надявам се, че това е едно вдъхновение за вас, да постигнете нещо подобно. Да бъдете себе си, да давате най-доброто от себе си. Надявам се, че това може да ви служи като вдъхновение", каза Уилямс при награждаването.

Мачът започна нервно с доста грешки и от двете. Уилямс стигна до възможност за пробив още в първия гейм, а Шарапова ѝ поднесе успеха с двойна грешка.

Срещата беше прекъсната за малко повече от десет минути в шестия гейм, тъй като организаторите трябваше да затворят покрива над корта заради дъжда. След подновяването на играта Уилямс взе подаването си и поведе с 4:2.

Тогава дойде ред на три поредни пробива, след които американката стигна до 6:3.

Вторият сет беше значително по-оспорван, като премина без пробиви. В десетия гейм Уилямс имаше възможност да спечели титлата, но Шарапова прояви характерния си дух и с отлични разигравания измъкна гейма.

В тайбрека рускинята започна с минипробив. Водачката в схемата отговори с четири поредни точки и наклони везните в своя полза. Шарапова спаси нов мачбол при 4:6. Тогава обаче Уилямс направи 18-ия си ас във финала и заслужено вдигна купата.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини