От х:

Днес в x:

Шефът на ПЕГИДА позирал като Хитлер, напусна поста

Снимка, на която позира като Хитлер, и анти-бежански коментари костваха поста на ръководителя на германското движение ПЕГИДА (срещу "ислямизацията" на Европа - бел.ред.).

Лутц Бахман все пак се извини за думите си. Във Facebook той нарекъл бежанците "животни" и "отрепки". Бахман обаче не взе позиция по въпросната снимка, на която е с прическа и мустаци като Хитлер, информира BBC.

"Да, напускам поста", Bild цитира Бахман.

Говорителката на ПЕГИДА Катрин Оертел определи фотото като "шега" и "сатира", но призна, че с коментарите си Бахман е стигнал твърде далеч.

В същото време нови многохилядни протести продължават да раздират част от градовете в Германия. ПЕГИДА, което отмени в понеделник протеста си в Дрезден, изкара по улиците близо 15 хиляди души в Лайпциг. А над 20 хиляди излязоха на контрапротест.

Организаторите от ЛЕГИДА, както се казва клонът на ксенофобското движение в Лайпциг, очакваха между 40 и 60 хиляди души да подкрепят каузата им. Властите очакваха по-голям приток на хора по улиците, заради което разположиха над 4 хиляди полицаи в центъра на града и крайните квартали.

Протестът и контра-протестът преминаха мирно.

Източник: http://www.standartnews.com/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сп
    спароу джак
    1 0
    18:51, 22 яну 2015
    Правилно,протестират германците.Не може еди кой си да живее в моя дом,и да налага своето.Няма да стане.
Последни новини