От х:

Днес в x:

Москов сменя ръководството на разградската болница

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е поискал оставката на изпълнителния директор на болницата "Св. Иван Рилски" в Разград д-р Гечо Жеков и от утре болницата ще бъде с ново ръководство, предаде БГНЕС.

Москов посети разградската болница по повод смъртта на 8-годишното дете, починало пред спешното отделение на болницата, без да бъде прието и диагностицирано. Цялата преписка на Агенция "Медицински одит" по случая е предадена на етичната комисия на Лекарския съюз, която ще извърши проверка, съобразно компетенциите си, а те включват и отнемане на лекарски права.

Министърът е издал и заповед до болниците и центровете за спешна медицинска помощ за създаване на организация в срок от 24 часа за стриктно спазване на член 7 от Закона за лечебните заведения, който гласи че пациент в спешно състояние не може да бъде върнат и неприет в болница. Мнение по случая изказаха и националният консултант по хирургия проф. д-р Красимир Иванов и заместник- министърът Ваньо Шарков, който разказа и за пътен инцидент близо до Разград, в който той и министър Москов са помогнали за изваждането от завъртял се на пътя автомобил с пет деца.

Припомняме, че малко след Коледа дете на 8 години с диагноза "чревна непроходимост", оплакващо се от болки в корема, гадене и повръщане, почина в Спешното отделение на Разградската болница, поради липса на детски хирург.

След направена ехография и допълнителни изследвания, детето е било насочено за операция във Варна, но състоянието му се влошило и родителите го върнали в Спешното отделение, където то починало. Детето е от заветското село Иван Шишманово. Води се досъдебно производство за причиняване на смърт поради немарливост при изпълнение на служебните задължения.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини