От х:

Днес в x:

Посрещането на 2015 г. с по-солени сметки за ток от 2014 г.

Посрещането на 2015 година ще ни излезе по-солено отколкото това на миналата Нова година що се отнася до сметките за ток.

Следпразничната честитка от EVN към абонатите е, че е отчетено по-високо потребление на електроенергия по време на новогодишните празнични и почивни дни тази година в сравнение с миналогодишните стойности.

Диспечерските данни на дружеството показват, че за посочения 5-дневен период клиентите в Югоизточна България са консумирали общо 158 607 000 киловатчаса електроенергия.

Върховото потребление на ток в дните 31 декември 2014 г. – 4 януари 2015 г. е било регистрирано в 19:00 ч. на 31 декември. Тогава е регистриран товар по електроразпределителната мрежа от 1 942 мегавата.

Консумацията през отминалите новогодишни празници надвишава и потреблението от коледните празници, когато почивахме пак пет дни.

Освен любопитната статистика обаче, от EVN съобщават, че както и досега във фактурата на всеки един клиент е посочен точният период на отчитане на консумираната електроенергия, което определя дали потреблението по време на Коледа и Нова година ще се заплаща с фактурата, излизаща през януари или февруари.

М. Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини