От х:

Днес в x:

Как да преборите енергийните вампири

Щастливите хора са предпочитани от всички за общуване. Усмихнати, енергични, общителни, пълни с ентусиазъм и оптимистични.

Това ги отличава от нещастните хора - често апатични, склонни към оплакване. Те са енергийните вампири, за които всички знаем, че изпиват силите ни и вредят на психиката и здравето ни. Те не пият кръв, но правят уязвими своите жертви, като ги ядосват и така им крадат енергията.

Има три типа енергийни вампири. Мърморковците са хронично нещастни хора – песимисти, изпълнени с безпокойство и раздразнение. Тъй като негативните емоции са по-заразителни, отколкото позитивните, и се запазват за по-дълго, един вечно недоволен човек може много бързо да зарази със своето недоволство цяла група.

Заядливите хора не уважават другите, постоянно си създават неприятности, забелязват само недостатъците на хората, държат се грубо или жестоко, разпространяват клюки, смущават хората.

Безделниците се стремят да прехвърлят своята част от работата на другите. Околните се обиждат, чувствайки се използвани. Понякога безделниците съзнателно демонстрират собствената си некомпетентност, за да избегнат работата.

Енергийните вампирите не само че се държат зле, но и заразяват другите със своето поведение. В присъствието на мърморко, злобар или безделник ние несъзнателно започваме да му подражаваме.

За да се предпазите от енергиен вампир, може да успеете само с мълчание и равнодушие към тяхната агресия. Ако успеете да преглътнете безмълвно психическата война срещу вас, ако успеете да не се ядосате и да не обърнете внимание на грубостите и провокациите, то вампирът ще се „свие” от безсилие.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини