От х:

Днес в x:

Телефонни измамници измъкнаха над 3 хил. лв. от двама старци и девойка

Само за трите дни от 28 до 30 ноември, ловки измамници успяха да заблудят двама възрастни хора по схемата „пари за лечение“. Третата жертва е 23 годишно момиче от чепеларското село Орехово, което „изгоряло“ с 80 лева за 8 ваучера за предплатена телефонна услуга.

В неделя по обяд на мобилния й телефон се обадил мним служител на централен офис на търговска верига, който обяснил, че тя печели плазмен телевизор и сумата от 500лв. Мошеникът я накарал да купи ваучерите и да му продиктува номерата под предлог, че само така може да си получи наградата от „томболата“.

Акцията на мошениците обаче започнала още в петък посред бял ден в смолянското село Соколовци. Там 81-годишната баба Петра се простила с всичките си спестявания от 500 лева, за да „оперират и спасят“ снаха й. Наблюдателна комшийка обаче видяла марката, цвета и част от номера на колата на измамника и сигнализирала в полицията. „Непрекъснато ги предупреждавам – на улицата и в пенсионерския клуб говорим за риска от измами”, ядосваше се кметицата на Соколовци Катя Люнчева.

Най-големия удар измамниците направили в неделя в село Момчиловци, където измъкнали 2 500лева от 77-годишна жена.

Нея тарикатите преметнали, че дъщеря й е убила човек на пътя и поискали 5 бона, за да я измъкнат. Едва след като дала парите, бабата се усетила, че е измамена.

И по трите случая се водят досъдебни производства. След като признаха, че измамите в Смолянско драстично нарастват, от полицията призовават родопчани за по-голяма бдителност.   

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини