От х:

Днес в x:

Съпругата на Муса: Той е добър човек, обявиха го за черна овца

Искам мъжът ми да бъде на свобода, 4-годишното ми дете ме пита защо той не се прибира у дома”, заяви пред Нова тв съпругата на обвинения в проповядване на радикален ислям имам Ахмед Муса.

„Нямат никакви доказателства срещу Ахмед, от моята къща нищо не са взели освен 2-3 книги и един компютър, на който играят децата. Те така си вдигат постовете”, твърди жената. Тя отрича да е взимала пари да носи бурка. „Ще получа в другия свят от Аллах всичко заради бурката. Ахмед с бурките няма общо. Ние жените вярваме в Аллах. Ахмед не задължава никой”, каза тя.

Той е добър човек. Непрекъснато казва на хората да не пушат, да не вдишват тази отрова. Прокуратурата използва нашата неграмотност, това че сме прости. Обявиха Ахмед за черна овца, добави тя.

Днес един от поддръжниците на Ахмед Муса заяви, че тениските с логото на „Ислямска държава” са изработени за облекло на сервитьорите на сватба през лятото. Тези, които са ги носели са знаели какво пише на тениските, но твърдят, че не са знаели, че по този начин се рекламира ислямската групировка.

Многопластов, не елементарен, с известна култура. Така адвокат Хари Хараламбиев описа пред bTV клиента си Ахмед Муса, който е обвинен в проповядване на радикален ислям и беше задържан при зрелищна акция в Пазарджик преди дни.

По думите на известния столичен юрист всички имами странят от Ахмед Муса, а той самият страда от липса на достатъчно разсъдливост и е характерен с фаталната си устременост към Аллах.

„Хората казват, че ги учи към човеколюбие. В циганската махала не се продава дрога и не се краде. Много е сложна линията между ангела и дявола”, коментира Хараламбиев.

В детството Ахмед Муса се разболял от шизофрения, но по думите му Аллах го излекувал. В съда казал, че страда от тежко заболяване, но благодарение на изключителната си вяра го преборил. Той никога не се е лекувал по общоприетия начин.

Въпреки това адвокат Хараламбиев смята, че Ахмед Муса не е опасен, тъй като е праволинеен в своите действия. „Никога не е говорил за радикален ислям, не води разточителен живот. Убедеността ми, че не е опасен идва от неговата смиреност, поне когато е при мен”, каза още юристът.

Снощи съдът в Пазаржик остави в ареста всички задържани при акцията на ДАНС мюсюлмани. Според магистратите за шестимата мъже и една жена има достатъчно улики, че са участвали в група за проповядване на антидемократична идеология и принципите на „Ислямска държава”.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини