От х:

Днес в x:

Рисковото поведение дискутираха с родители от ОУ „П.К.Яворов”

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали и Основно училище „П.К.Яворов” в града организираха среща на тема „Рисково поведение на деца и юноши” с жителите на квартал „Боровец”. Тя бе проведена на 20 ноември и на нея присъстваха 120 родители и жители на квартала, ръководството на училището и учители.
Членовете на Общинския съвет по наркотични вещества: Красимира Бакърджиева, инспектор Детска педагогическа стая; Ренета Велкова, старши експерт в Регионална здравна инспекция; Росица Средкова, председател на УС на „Сдружение инициатива за развитие – Кърджали решава” и учител в ОУ „П.К.Яворов”, запознаха присъстващите с опасностите, на които са изложени подрастващите. Те обърнаха внимание на признаците на рисковото поведение на децата и юношите, както и на навиците, които вредят на здравето - злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето и употребата на наркотични вещества.
Общинският съвет по наркотични вещества и Регионалната здравна инспекция осигуриха и раздадоха информационни материали по темата.
Директорът на училището, г-жа Елена Янева, отбеляза, че сътрудничеството между всички заинтересовани страни, здравата семейна и училищна среда са основната предпоставка за избягване на повечето рискове.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини