От х:

Днес в x:

Русия иска 100% гаранция, че Украйна няма да влезе в НАТО

Русия иска да получи 100-процентна гаранция, че никой е мисли за присъединяване на Украйна към НАТО, но засега такава няма.
Това заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, в интервю за радио Би Би Си, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му, постепенното разполагане на силите на НАТО все по-близо до границите на Русия предизвиква безпокойството на Москва.

Прессекретарят на Владимир Путин обвини Запада, че прави опити да наруши баланса на силите и че не изпълнява собственото си обещание да не се приближава до руските граници.

"Бихме искали да чуем 100-процентна гаранция, че никой дори и не мисли за влизането на Украйна в НАТО. И тъй като, за съжаление, никой не дава такава гаранция, тази ситуация предизвиква опасенията на Москва, кара ни да се чувстваме застрашени и затова предприемаме предпазни мерки.", допълни Дмитрий Песков.

Междувременно германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, който разговаря снощи с руския си колега Сергей Лавров, предупреди, че Европа може да се изправи пред заплахата от конфронтация вместо да си сътрудничи.

Германският първи дипломат заяви още, че не е оптимист във връзка със събитията в източната част на Украйна.

Вчера руският президент Владимир Путин, обвиняван, че е изпратил войски в Украйна, се пошегува, цитирайки приписвано на Ал Капоне изречение за способността на оръжията да убеждават.

Учтиви бронирани машини ли? Човек може да получи много повече с учтивост и оръжие, отколкото само с учтивост", каза Путин, перифразирайки известното изречение, приписвано на кръстника на мафията в Чикаго Ал Капоне:

"Човек може да получи много повече с блага дума и револвер, отколкото само с блага дума"

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ами да - когато на Майдана получаваш слон в стъкларски магазин естествено е да предложиш "блага дума с револвер".
  • 2
    Из
    Изпращач
    0 -4
    19:37, 19 ное 2014
    СССР си го получи...размина се без Трета Световна.... Виж коментара
Последни новини