От х:

Днес в x:

Мъж падна в асансьорната шахта на хотел във Велинград

66-годишен софиянец е паднал в асансьорна шахта в хотел във Велинград, съобщи за Дир.бг говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.
Инцидентът е станал вчера, като сигналът е подаден в полицията около 14 часа.

Мъжът, който е бил гост в хотела, е искал да се качи в асансьора в момент, когато вратите му са се затваряли. Машината е тръгнала нагоре, като е повлякла столичанина.

Секунди по-късно вратата на асансьора се е отворила и мъжът е паднал под асансьорната кабина от около 5,5 метра височина в шахтата.

На място веднага са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Те са успели да извадят пострадалия, който е транспортиран във велинградската болница с множество травми и опасност за живота.

По-късно 66-годишният мъж е откаран в "Пирогов", където му предстоят операции. Той е с фрактури на прешлени, таза и крайниците.

На мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Първоначалните данни са за неправилна експлоатация на асансьора, но досъдебното производство ще установи дали съоръжението е било изправно, извършван ли е технически преглед и защо не са сработили някои от защитите му.

По неофициална информация мъжът се казва Иван Димитров и е бил на семинар на голяма чуждестранна петролна компания у нас, който се е провеждал в четиризвездния хотел във Велинград, съобщи "24 часа".

На 18 октомври в София 53-годишен мъж загина, падайки в шахта на заседнал асансьор. Той отворил вратата на кабината, за да потърси помощ за жена, на която й прилошало вътре и опитал да скочи.

На 19 август в 12-етажен блок на бул. "Цариградско шосе" в столицата загина 46-годишната Цветелина Радулчева, а 41-годишната Мария Ваклинова пострада тежко, след като асансьор падна от 9-ия етаж.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини