От х:

Днес в x:

Лекуваме инсулта с аспирин. Вестниците в събота

„24 часа": Българите умират най-много от инсулт, лекували го средновековно

Инсултът е най-честата причина за смърт у нас, но го лекуваме средновековно. Това каза националният консултант по неврология проф. Иван Миланов на първия форум на Европейския мозъчен съвет в България.

"Няма специализирани центрове за инсулт, не се прилага инвазивна терапия, няма алгоритми и сертификация за лечение. С какво лекуваме инсулта тогава - с аспирин", обясни проф. Миланов, който е и шеф на неврологичната болница "Св. Наум". Той настоя за създаване на национална програма и центрове за лечение на инсултите.

 

„Труд": Бойко Борисов стана премиер с гласовете на 5 партии

С гласовете на 5 партии и след около 3 часа размяна на остри реплики и лични нападки от парламентарната трибуна 91-вото правителство на България стана факт. За втори път премиер на България е Бойко Борисов, което е прецедент в най-новата история на България. За него гласуваха 149 депутати.

 

„Стандарт": 5-6 банки изплащат парите от КТБ

През 5-6 банки ще мине изплащането на гарантираните депозити в КТБ. В тях ще бъдат преведени парите от Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) и след това те ще ги изплащат на гражданите. Това съобщи за "Стандарт" Росен Николов, председател на фонда. Хората твърде дълго чакаха парите си и са достатъчно изнервени и изтерзани, за да ги бавим повече, добави той и потвърди категорично датата, от която ще се изплащат влоговете - 4 декември. Все още не е уточнен окончателният брой на трезорите, през които ще се изплащат влоговете, както и кои точно ще бъдат те. Крайното решение ще бъде взето от Управителния съвет на фонда. След това предстои да бъдат сключени договори с банките за условията и задълженията на двете страни.

 

„Монитор": ДАНС спря 129 скрити сайта за порно, дрога и убийства

129 скрити в интернет пространството сайта бяха спрени от ДАНС. Те са били основно за продажба на дрога, за поръчване на убийства и за разпространение на порно, съдържащо насилие над деца. Мащабната операция ONYMOUS, която е била проведена съвместно с американските служби, е била реализирана в четвъртък. В акцията са се включили и структури от Канада, Европол, Евроджъст и Върховната касационна прокуратура. Тя е била насочена към така наречения тъмен интернет в TOR мрежата. За използването му била необходима специална програма, която генерира IP адрес, различен от този на потребителя.

 

„Сега": Формулата 2+2 ще увеличи и държавната администрация

Сложната формула на управление с официална двупартийна коалиция и още две подкрепящи я партии ще доведе до рязко набъбване на държавната администрация. Вторият кабинет на Бойко Борисов ще работи с безпрецедентен за последните години брой министерства - 17. Очаква се във всяко от тях да има поне по четирима заместник-министри, вместо сегашните двама или най-много трима. Ще се увеличи и броят на представителите на държавата в бордовете на държавни фирми, научи "Сега".

 

„Дума": Гладна стачка и оставки във ВиК в Добрич заради уволнен шеф

Багеристът във ВиК в Добрич Бирол Алипов обяви вчера сутринта гладна стачка, въпреки че е диабетик. Той запречи с багера си едното платно на основен булевард в Добрич. Служители и началници на райони са готови с оставки заради смяната на директора на водното дружество Юлиян Иванов. Освобождаването му става на 5 ноември, когато за директор е назначен Димитър Радушев, бивш главен инженер във фирмата. От два месеца е назначен от служебното регионалното министерство за контрольор във ВиК в Добрич. От МРР се аргументират със задлъжнялост на ВиК в размер на около 1,6 млн. лв. При назначаването на Иванов дълговете бяха над 4 млн. лв. само към "Енерго Про", показват документи.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини