От х:

Днес в x:

Националисти обстрелваха с ”Молотов” Върховната Рада

Около 200 привърженици на радикалната украинска групировка "Десен сектор" хвърляха коктейли Молотов и пиротехнически средства срещу парламента в Киев.
Демонстрантите дори се опитаха да нахлуят във Върховната Рада и влязоха в стълкновения с полицията, съобщиха руските информационни агенции, цитирани от БНР.

Демонстрацията беше свикана от националистическата партия "Свобода" след като украинските депутати два пъти не успяха да включат в дневния си ред законопроект за признаване Организацията на украинските националисти и Украинската възстаническа армия, воювали във Втората световна война.

През септември активисти на "Десен сектор", партията "Воля" и "Автомайдан" запалиха около сто автомобилни гуми около парламента, хвърляха бомбички, след като парламентът на Украйна не прие два пъти закон за лустрацията.

Разгневена тълпа дори хвърли в кофа за боклук депутата Виталий Журавский пред парламента, който е зам.-председател на ПГ на "Икономическо развитие" и един от авторите на закона за лустрацията.

Демонстрациите тогава спряха, след като на трето гласуване законът бе одобрен.

По-рано днес украинският парламент одобри номинацията на началника на Националната гвардия Степан Полторак за нов военен министър на страната.

За назначението гласуваха 245 депутати в Радата, само един беше "против".

49-годишният Полторак ще наследи на поста Валери Гелетей, който се оттегли след остри критики за пораженията, които търпят украинските сили от прорурските сепаратисти в Донбас.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Йо
    Йосиф Ст.
    0 0
    16:11, 14 окт 2014
    Хак им е на Украинският народ Майдановската сволач и всичките Блядове край тях!
Последни новини