От х:

Днес в x:

Майка: В четвърто помощно училище упояваха дъщеря ми

За нов случай на нередности в IV-то помощно училище в София представи тази сутрин в ефира на bTV Цветанка Димитрова. Тя разказа за случай от началото на учебната 2011/12 г., когато дъщеря й - Цветелина (Цвети), е била упоена, за да не шуми. Детето е с неустановен синдром, който се изразява в умерена умствена изостаналост. То завършило VIII клас в държавно училище с ресурсен учител.

За какво става дума - около седмица след началото на учебния процес бащата на детето закъснял с час и половина. Когато пристигнал в училището, той чул викове от коридора и суматоха. Влязъл и заварил следната картина - две жени от помощния персонал и един от преподавателите крещят и удрят с пръчка дете, което страда от парализа. От уплахата момчето се е изпуснало.

Като причина за проявената агресия от персонала посочили, че не успели да вдигнат повече от час от въпросното дете от стълбата. Бащата отишъл до директората и й обяснил случая. Тя отговорила, че в училището не се случват подобни неща.

Малко по-късно същия ден Цветанка попитала дъщеря си как е минал денят й в училище. От думите на детето станало ясно, че днес не са правили нищо, а просто са седели в стаята - тихо и спокойно. На мястото отсъствали както преподавалите, така и други представители на помощния персонал. Имало само едно момче от пансион, което идвало на разменни начала в училището.

На този етап от историята майката обясни, че Цвети никога не е била лекувана медикаментозно. Цветанка обаче разбрала по погледа, че в злополучния ден детето е пило лекарство. На въпрос дали това е така малката обяснила: "Аз казах на леличката, че не трябва да пия лекарства. Тя обаче отговори, че аз няма да го пия, а ще го смуча". В резултат от получения медикамент (розови хапчета) децата седяли няколко часа мирни и спокойни в стаята.

В заключение родителят призна, че не е подаван писмен сигнал за случилото се. Цветелина е била отписана от училището веднага след този случай.

Майката изрази увереността си, че и на Ана-Мария се е случило нещо, както и на нейното дете.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини