От х:

Днес в x:

Мерджанов: Ще разговаряме с ГЕРБ, ако ни поканят

„Що се отнася до нашето участие в разговорите с ГЕРБ ако получим покана за такива, които се очакват от понеделник ще участваме по важните приоритети за страната. Все още не сме определили формата на участващите в тези разговори, тъй като не е ясно от отсрещната страна какъв ще бъде той". Това заяви за медиите пред централата на партия Атанас Мерджанов, говорител на БСП.

Той поясни, че от БСП ще следват формата, който е зададен от ГЕРБ. „Ако отсъства лидерът на ГЕРБ от наша страна няма да участва лидерът на БСП, това е реципрочно отношение на начина, по който ГЕРБ си представят провеждането на този процес – цикъл разговори", коментира Мерджанов.

Той подчерта, че подхвърлянията за подаване и отстъпване на едно или друго министерство е несериозно отношение към всичките проблемни кръгове за състоянието на страната. Мерджанов обясни, че БСП няма да се отдели от 12-те линии, които са били посочени в предизборната им програма и платформа и около тях ще бъде построена окончателната им позиция.

„Готови сме да обсъждаме всички въпроси, които бъдат поставени от отсрещната страна. Самият факт, че на тези разговори първоначално няма да присъства лидерът на ГЕРБ означава, че те не гледат достатъчно сериозно и отговорно", коментира Мерджанов.

„Обсъждат се сериозни организационни мерки по областни, общински партийни организации, включително за приноса и за участието на всеки един, както и по-дълбоките причини, довели до тази тежка загуба на БСП на тези парламентарни избори", каза още той.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини