От х:

Днес в x:

Слави Бинев: Хасковско се турцизира и ислямизира

Турцизацията и ислямизацията в хасковски регион е ясно видима. Това е особено притеснителен факт“. Темата поставиха на извънредна пресконференция водачът на листата на Коалиция “Патриотичен Фронт - НФСБ - ВМРО“ за Хасково Слави Бинев, и колегите му Павел Чернев и Антон Андонов.

От една страна притесненията идват заради навлизането на нелегални емигранти, част от които внедряват в обществото ни радикални идеи, а от друга страна има сериозни манипулации в някои от общините, населени предимно с турския етнос. Прави впечатление, че дори в общини в областта, където няма етнически турци, чрез икономически рекет ДПС налага статуквото“, подчерта кандидатът за депутат на ПФ от София Павел Чернев. По думите му ДПС се налага в малките общини, манипулирайки хората чрез възможността за печеленето на проекти от ЕС за земеделие. „Това се случва, защото земеделските проекти са в ръцете на ДПС“, категоричен е Чернев.

Като пример от Патриотичния фронт посочиха хасковските Минерални бани. Безочливо отношение на служителите в общината, отклоняване на минералната вода към обекти, собственост на приближени до кмета, както и неправомерни сделки с общински имоти, са само част от далаверите, които хората на ДПС вършат в хасковските Минерални бани, смятат от Патриотичния фронт. Слави Бинев посочи, че хората му не са били допуснати изобщо в сградата на общината, с което се нарушават гражданските им права. По този повод Бинев призна: „Очакванията ми за ДеПеСеизация на Хасково бяха надхвърлени“. Според впечатленията му обаче заради насадения страх това се случва с „нямото одобрение на цялата общественост“. „Вторият вагон на страха е загърбената надежда. В Хасково хората са се оставили до такава степен да ги води нерадата им съдба, вместо да водят битка с нея, че са станали нихилисти. Затова основната ми задача в Хасково е да накарам хората да повярват, че все още имат шанс!“

Това, за което всички говорят - сближаването между ДПС и ГЕРБ, но във вътрешността на страната не е толкова осезаемо, в Хасковска област, която е погранична, е видимо“, подчерта Бинев. Той направи връзката с митниците, чиято касичка, според него, държи ДПС, и връщането на шефа на Митниците от времето на кабинета Борисов Ваньо Танов на бял кон отново на поста именно преди изборите. „Не сме нито против турските граждани, нито против исляма, а сме против политически монопол и стандарт, който ДПС наложиха през годините. С влизането си в парламента ние искаме да разбием именно този модел на политическо управление. Защото съм убеден, че наследството, което ще оставим на децата си, е нашето поведение“, подчерта Слави Бинев и добави: „Време е да започнем да живеем като общество, защото обществото е по-силно от тези, които се опитват да го обяздят, като го разделят!“

От Патриотичния фронт алармираха и за опасност от навлизане у нас на крайно радикални ислямски групировки. Сред основните притеснения на Патриотичния фронт са сигналите от техни източници, според които с притока на нелегални чужденци у нас се “имплантират“ хора от ислямската секта известната като „Уахабити“.

От ПФ предупредиха, че от Уахабизъм заплашваи ромските гета, каквото има и в Хасково. Затова от патриотичната коалиция искат държавата да влезе по лагерите и в ромските гета, да упражнява контрол в тях, за да ограничи разпространението на крайния радикализъм навреме.

Относно темата, която тресе отново не само Хасковско, но и цялата страна - поскъпването на тока, от НПФ са категорични, че ще поискат мораториум върху договорите на доставчиците на електроенергия като първа стъпка към предизвикване на ревизия, която да уточни логиката и матрицата за определянето на цената на тока. Освен това ПФ ще работи против монопола на трите големи доставчици на ел.енергия и за либерализация на пазара за доставката на ток в България.

 

Платена публикация.

Продаването и купуването на гласове е престъпление.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини