От х:

Днес в x:

Цветанов:Родопите са сърцевината на истинската демокрация!

Стотици верни членове и симпатизанти на политическа партия на ГЕРБ приветстваха зам.-председателят на партията и шеф на предизборният й щаб Цветан Цветанов по време на обиколката му из Източните Родопи. Цветанов посети първо Ардино, където дискутира с жители на общината политиката и перспективите на ГЕРБ за развитието на региона при спечелване на предсрочните парламентарни избори. В дискусията участваха и кандидатите за народни представители от листата на партията за Девети многомандатен избирателен район д-р Адам Персенски и Неждет Моллов . По късно Цветанов гостува на крумовградчани. Те го посрещнаха с домашен кекс и много въпроси за отварянето на ГКПП при село Аврен. Местните симпатизанти на ГЕРБ заявиха открито, че се надяват пътя за Гърция да бъде отворен от правителство, начело с Бойко Борисов. В центъра на Момчилград шефа на предизборния щаб на герберите бе посрещнат от множество момчилградчани. Те го поканиха в централното кафене на разговор.Кърджалийци също оказаха внимание на госта.Той бе приветстван до автогарата и съпроводен от членове и симпатизанти на ГЕРБ до паметника на Васил Левски,където разговаря с граждани.

Водачът на листата на ГЕРБ за нашия многомандатен избирателен район Цвета Караянчева посочи в изказванията си, че активът и симпатизантите на партията в четирите общини са истински бойци.Те са преживели тежка година. Много са загубили работа. Други са били заплашвани. Ние показахме,че сме много и сме силни.Вълната ГЕРБ отново се надига.Победихме на евровота БСП с 40%,сега остава да победим и ДПС като вземем два мандата,подчерта Караянчева.

Членовете и симпатизантите на ГЕРБ и на поредицата от срещи поискаха пълна победа и самостоятелно управление на страната от тяхната политическа сила.

Цветан Цветанов ги увери, че партията му се стреми към мнозинство в Народното събрание, което ще и позволи да управлява самостоятелно.Само такова управление,ще гарантира стабилност на държавата. Затова всеки наш член трябва да привлече по двадесет съмишленици. Ние очакваме Родопите да дадат пример. Тук е сърцевината на истинската демокрация в страната, подчерта шефът на предизборния щаб на ГЕРБ. Той призова да се агитира за висока избирателна активност. Избирателите трябва да отидат до урните,за да няма манипулиран и купен вот. Искаме да има прозрачност и стабилност. Политическите ни опоненти нямат ясни политически програми, те залагат на популизма,искат да унищожат ГЕРБ,категоричен бе Цветанов. Той припомни сценария за сваляне на кабинета „Борисов“, завършил със скандала на 11 май, когато ГЕРБ бе упрекнат , че иска да извърши държавен преврат манипулирайки вота с допълнително напечатани бюлетини. Тази атака завърши с това, че вместо очакваните 60 % до урните стигнаха 50 % от избирателите.Вота бе манипулиран от БСП и ДПС, категоричен бе Цветанов.

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ заяви, че само неговата партия може да гарантира усвояването на 32 млрд.лева от еврофондовето по новия програмен период.Той напомни, че кабинетът „Орешарски“ не е успял да сключи споразумението с Европейската комисия. Това сторил служебното правителство. В резултат,средствата ще започнат да постъпват с година закъснение в края на 2015 г.

Цветанов бе категоричен , че ГЕРБ не е зависима от БСП и ДПС и никога няма да прави правителство с тях. Ние ще работим с партии от семейството на ЕНП, като тези от Реформаторския блок,но при ясни условия.

Цветанов призова родопчани да съхранят българщината. Да не позволяват да бъдат делени на етнически признак. Посочи,че ГЕРБ е единствената формация, която дава пример за етническа толерантност.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини