От х:

Днес в x:

Българи се сражават в Украйна

Няколко българи са заминали в югоизточна Украйна, за да се "борят с нацистите и заради нежеланието да живеят под диктата на САЩ", съобщи руското издание lifenews.ru.

Един от тях, нарекъл се Кабул, продал колата си и изпратил няколко хиляди долара на семействата на войниците от армията на Новорусия. В Донбас Кабул се бие "срещу американския диктат и в същото време за свободата на България".

- Ако всеки от нас и тези 200 хил. руски семейства, които живеят в България, направят една десета от това, което направих аз, победата вече щеше да е наша, а флагът на опълченците щеше да се вее над сградата на Върховната Рада, казва Кабул.

Доброволецът се обръща към съотечествениците си, като заявява, че обстановката в Украйна е тежка, но е и безнадеждна. Непрекъснатите артилерийски обстрели разрушават болници, училища, транспортни възли и ел. станции.

Според Кабул, украинското правителство е завзело властта и ресурсите в страната с помощта на САЩ. Той отбелязва, че в Киев се надяват да удържат властта с помощта на оръжие, доставено от Запада.

Изданието припомня, че на 10 юни към опълченците от Донбас се присъединиха представители на италианската антифашискта организация "Милениум", като по този начин изразяват желанието си да окажат подкрепа на Донецката народна република срещу властите в Киев.

Миналата седмица към тях се присъединиха и доброволци от Румъния

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини