От х:

Днес в x:

7 училища в Смолянско започват учебната година с ремонти

Извършените от инспекторите на РЗИ – Смолян проверки за готовността на училищата за първия учебен ден установиха, че всички училища в областта отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Издадените през миналата учебна година предписания на директорите на 8 учебни заведения са изпълнени. Те са били за освежаване на класните стаи, кабинетите, коридорите и физкултурните салони, както и за ремонт на покривни конструкции , санитарните възли, подмяна на подови настилки.

В други 7 училища ремонтните дейности продължават, но няма да попречат на учебния процес, уточняват от РЗИ. Забавянето им е заради недостиг на финансови средства.

Материално-техническата база на учебните заведения в Смолянска област се подобрява с всяка изминала година. Със средства по европейски проекти много от сградите на училищата са санирани, а учебните помещения са с подменена учебна мебел, осветление и подово покритие. Компютърните кабинети са оборудвани с изискващите се по нормативна уредба ергономични столове, щори и луминисцентно осветление. Значително е подобрено състоянието на физкултурните салони, както и на помещенията, приспособени за спортни занимания, отчитат още от санитарната инспекция.

За сметка на това обаче ръководствата на училищата не могат да се справят с вандалски ученически прояви, при които се поврежда материално-техническата база, а

проверките на здравните инспектори редовно констатират случаи на счупени столове и брави в класните стаи, повредени сифони и казанчета в тоалетните на повечето от учебните заведения.  

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини