От х:

Днес в x:

Болниците пълни като за последно

Големите болници у нас се напълниха с пациенти в края на лятото. Свободни легла останаха само от задължителния минимум за спешни случаи, съобщава "Труд".

Мениджъри в сектора обясниха пред изданието, че през последните дни потокът от пациенти се е увеличил драстично заради страха, че в края на годината здравната каса няма да има пари за болнично лечение.

"За това предупреждаваме още от началото на лятото", заяви Иван Димитров, представител на пациентите в надзория съвет на НЗОК. "Притеснението да не бъдат върнати от болница след месец-два се наблюдава при хронично болните, които периодично се хоспитализират", посочи и д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС.

Пред вестника директорът на столичната Александровска болница д-р Костадин Ангелов посочи, че се очакват ръст на приетите през септември спрямо тези за същия месец на 2013 г. между 5% и 7%".

“При нас се увеличават спешните случаи, приемаме болни дори от Югозападна и Северозападна България", посочи шефът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, който също прогнозира повече пациенти през месеца спрямо същия месец миналата година.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини