От х:

Днес в x:

Увеличават капацитета на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград

Дневният център за деца с увреждания в Димитровград стана на 10 години

Очаква се увеличение на капацитета на Дневния център за деца с увреждания /ДЦДУ/ в Димитровград, коментира директорът му Ивелина Златева. В момента 30 са потребителите до 18 -годишна възраст, които получават различни услуги, целящи тяхната социализация и самостоятелност.

По-всяка вероятност капацитета на центъра ще нарасне на 35 потребители, за да се поемат и децата от Центъра за настяване от семеен тип "Дъга" в кв.Черноконево. Засега такива са указанията в писмо от Социалното министерство, каза Златева.В ДЦДУ работят психолог, логопед, специални педагози, рехабилитатор.

Днес центърът отпразнува своя 10-годишен юбилей. Той е създаден на 2 септември 2004 година, а равносметката към днешна дата е помощ и подкрепа за много деца в неравностойно положение от града, Общината и страната.

По повод празника бяха подготвени две изложби - "Спомени от лятото" и "От нашите ръце", в които активно са участвали потребителите на центъра.

Тържеството уважиха много гости от Общинска администрация, Общинския съвет, преподаватели, колеги и партньори на центъра в годините, които опитаха от вкусната торта.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът Ивелина Златева посрещаше гостите, уважили празника
30 са потребителите на ДЦДУ в момента

Две изложби съпътстваха 10 -годишния юбилей на центъра

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ст
    СТЕЛА
    1 -1
    19:26, 5 сеп 2014
    Всичко показано до тук не е тайна е дело на работещите в дневен център , а не на децата .кому е нужно това .
  • 2
    Ст
    СТОЯН
    1 -1
    19:37, 5 сеп 2014
    нима присъстващите не знаят това?ккак можеш да заблудиш , че това може да е дело на тези болни дечица , те могат да са помощници , но не и изпълнители.то и в училищата много от изложбите са дело не на учениците.изложба за мартеници -правят ги родителите и бабите .изложба за рисунка пак помагат родителите и на кому е нужно всичко това?
  • 3
    Ст
    СТОЯН
    1 -1
    19:39, 5 сеп 2014
    Нека бъдат нещата реални.не е нужно всичко това.
Последни новини