От х:

Днес в x:

Подаръци от община Момчилград за 126 първолаци в първия учебен ден

126 първокласници от Община Момчилград ще влязат за първи път в класните стаи на 15 септември. Най-малките ученици в училищата тази година са с 5 по-малко от предходната. 1360 ученици се очаква да тръгнат на училище тази есен. Разпределени са в 85 паралелки. Кметът Акиф Акиф ще спази традицията си и ще подари на първокласниците комплект с необходими ученически пособия.

По предложение на местния парламент до Министерството на образованието и науката средищните училища в общината се запазват за предстоящата учебна година. Те са общо шест – СОУ "Н. Й. Вапцаров" и ОУ „Петър Берон" в общинския център, както и ОУ „Н. Й. Вапцаров" в с. Звездел, ОУ „Васил Левски" в с. Равен, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в с. Нановица и ОУ „Н. Й. Вапцаров" в с. Груево. За учениците от 1 до 7 клас са осигурени учебници и учебни помагала за безвъзмездно ползване.

Няма да има проблеми с първия учебен ден в нито едно школо. Добрата новина е, че маломерните паралелки в училищата ще бъдат допълнително финансирани от община Момчилград, съобщи зам.-кметът Ерол Мехмед.

Общо 490 деца са обхванати в детските градини на Общината. Капацитетът им е напълно достатъчен да поеме всички деца. Тригодишните, които за първи път ще прекрачат забавачката, са 65 деца. Учебните помагала за децата от подготвителните групи вече са разпределени по детските градини, заяви началникът на отдел „Хуманитарни дейности” Мюзейда Пашаллъ.

Най-предпочитани от родителите остават градините в града - ЦДГ "Здравец", ЦДГ "Зорница" и ЦДГ "Щастливо детство", където живеят или са работните им места.

В детските градини са извършени освежителни ремонтни дейности. През 2012 г. учебните заведения СОУ „Н.Вапцаров”, ОУ „Петър Берон” и ПГТХВП „Св. Св. Кирил и Методий” бяха напълно санирани по проект „Подкрепа за енергийна ефективност”, реализиран от община Момчилград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини