От х:

Днес в x:

Служебният премиер поема координацията на изборния процес

Служебният премиер Георги Близнашки ще поеме координацията от страна на централната администрация на изборния процес в подкрепа на дейността на Централната избирателна комисия. Това обяви той в интервю за БНТ, което ще бъде излъчено днес след централната вечерна емисия новини на обществената телевизия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Според министър-председателя за нормалното произвеждане на изборите е необходима добра координация на администрацията и на връзките с гражданското общество. "Надявам се, че няма да допуснем никакви изненади", каза Близнашки.

Премиерът определи като добро предложението Красимира Медарова да заеме длъжността министър по изборните въпроси в служебното правителство. "Откликнахме на обществените критики, състоятелни или не, но в създалата се обстановка преценихме да не се създава подобна длъжност", заяви той.

В петък президентът Росен Плевнелиев издаде указа за назначаването на Медарова. След редица критики обаче бившият председател на ЦИК се отказа от поста, като в неделя излезе с отворено писмо.

"Не сме се отказали от провеждането на референдум за изборните правила", казва още министър-председателят. Той коментира, че референдумът вече можеше да се е състоял при наличие на добра воля. "Най-важното сега е да имаме нормална обстановка в страната", добави проф. Близнашки и обобщи основните цели на служебното правителство – да стабилизира страната и да подготви добре изборите.

"Служебното правителство не участва в изборите, то ще създаде нормална обстановка за тяхното провеждане. Никакви "Костинбродски афери" няма да допуснем", категоричен беше служебният министър-председател.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини