От х:

Днес в x:

Откриха останките от разбития малайзийски самолет в Донецка област

Обломките от малайзийския лайнер Боинг-777 са открити близо до град Торез в Донецка област. "На няколко стотин метра наоколо за намерени телата на загиналите с азиатска външност. Започна разследване на обстоятелствата на падането. "Най-вероятно полетът е бил за Куала Лумпур от Амстердам", са съобщили за агенция УНН от щаба на Антитерористичния център.

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко съобщи по-рано, че при авиокатастрофата са загинали всичките 295 души на борда.

Самолетът е летял от Амстердам за Куала Лумпур, съобщи "Интерфакс". Той е трябвало да пресече границата на  Русия и Украйна в 17:25 по московско време.

Около 22 часа (бълг. време) стана ясно, че представители на опълчението са открили черната кутия на катастрофиралия самолет. Това е съобщил ръководителят на информационния център "Юго-Восточный фронт" Константин Книрик за "Интерфакс".

Катастрофата е на фронтовата линия. Информацията за падането на лайнера на Malaysia Airlines на територията на Донецка области постъпи около 19:00 по московско време.

Редица авиокомпании обявиха, че прекратяват полетите си над територията на Украйна.

За решението на Lufthansa, Air France и Turkish Airlines съобщава ReutersРИА Новости допълват руските "Аерофлот" и "Трансаеро".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини