От х:

Днес в x:

Две училища с одобрени проекти в "Димитровград на младите"

Председателят на комисията Виолета Желева /в ляво/, кметът Иво Димов и шефът на Хуманитарната дирекция в Общината Антоанета Шаркова

Две димитровградски училища ще разработват проекти в първата за тази година сесия по програмата "Димитровград на младите".

ОУ "П.Славейков" ше подготви "Лаборатория на доброто, а ПМГ "Иван Вазов" ще организира "Вечер на таланта". За двете инициативи училищата ще получат сумата от по близо 1 000 лв.

Не е бил одобрен третия кандидатствал проект  - на ЕГ "Д-р Иван Богоров", посветен на празник на народните будители, но той ще се яви и във втората сесия за 2014 година, поясни председателят на комисията, която разпределя средствата Виолета Желева.

Тя припомни, че за 2014 г. Общината е отпуснала 10 000 лв. за финансиране на проекти на димитровградски учебни заведения.

Инициативата е насочена към стимулиране на изявата, таланта и лидерството сред децата и учениците в Община Димитровград, припомни още Желева. Тя призова училищата в Общината да кандидатстват за участие с проекти във втората сесия, като срокът е до 31 октомври.

Кметът Иво Димов призова учебните заведения да подготвят проекти, насочени към спорта и спортните занимания. Припомни, че програмата стартира миналата година, когато бяха одобрени и финансирани разработки на общо 7 училища.

Директорът на ПМГ Илияна Славова при подписване на договорите за проектите днес

Днес в Община Димитровград бяха подписани договорите за финансиране на проектите на двете училища. Присъстваха директорите на ПМГ "Иван Вазов" Илияна Славова и на ОУ "П.Славейков" Снежана Ангелова.

Директорът на ОУ "П.Славейков" Снежана Ангелова / в средата/

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини