От х:

Днес в x:

Трима адвокати болни, отложиха делото за убийството на Джоко

Анастас Симеонов в съдебната зала

Трима болни адвокати станаха причина за отлагане на делото срещу Анастас Симеонов от Хасково, подсъдим за убийството на приятеля си Георги Канев – Джоко. Неговите защитници Димо Стоянов, Марин и Димитър Марковски вкупом бяха изпратили молби до съда с искане за отлагане на процеса поради невъзможност да се явят. Единствено хасковският юрист Димо Стоянов бе представил документ, че е в болнични за повече от месец – от 17 юни до 24 юли. Другите двама адвокати – баща и син Марковски, уведомиха писмено съда, че поради влошаване на здравословното им състояние не могат да присъстват на заседанието. Те обаче не бяха представили болнични.

Така магистратите бяха длъжни да отложат делото за следваща дата, за да не се наруши правото на защита на подсъдимия. Процесът ще продължи на 26 септември. Председателят на съдебния състав Стратимир Димитров обаче заяви, че двамата адвокати Марковски следва да представят болнични в най-кратки срокове, в противен случай може да бъдат санкционирани.

Анастас Симеонов е изправен пред Темида по обвинение, че в първите часове на 1 януари миналата година е убил сътрапезника си Георги. Според разследващите домакинът е умъртвил жертвата си в жилището си на пл. „Свобода“ в Хасково. Пред съда е изправена и приятелката на подсъдимия – Ваня Лилянова, която е обвинена в прикриване на доказателства. След изхвърляне на трупа от мост между селата Пчелари и Маджари, тя помогнала за заличаване на следите от престъплението.

На следващото заседание през септември остава да бъде изслушана тройна експертиза. Специалистите трябва да установят дали има следи от наркотични вещества и психотропни лекарства в жертвата. Тя бе назначена след като Анастас обясни, че дал успокояващо на Джоко. За тогава трябва да бъде призован и един свидетел, който до този момент не е открит на адреса му в село Пчелари, тъй като бил в Белгия.

Анета Кутелова

Подсъдимата Ваня Лилянова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини