От х:

Днес в x:

Културните институции в Димитровград- първите дарители за бедстващите във Варна

Първата доброволка, готова да помага в акцията - Господинка Митева /в ляво/

Работещите в Градска библиотека "П.Пенев", Историческия музей и ОП "Детски и младежки център" в Димитровград са първите, отзовали се с помощ за бедстващите във Варна.

Както вчера писахме, в Димитровград също бе отворен център за набиране на помощи за пострадалите от наводнението в морската столица.

Заетите в местните културни институции са предоставили перилни препарати, тоалетна хартия, мокри кърпи, както и лютеница, пастет, ориз, леща и захар, разказа Наталия Делчева от "Подари усмивка".

В офиса на фондацията, където се събират помощите, днес се появи и първият доброволец -Господинка Ангелова. Жената разказа, че е от Димитровград и е безработна. Разполага с много свободно време и решила да откликне на призива на "Подари усмивка" за набиране на желаещи да се включат в акцията.

"Никой не е застрахован от това, което преживяват във Варна и Добрич", обобщи димитровградчанката.

Днес бе изготвен и подробен списък от какво точно се нуждаят залятите от потопа семейства.

Много хора се обадиха и питат какво да донесат, коментира още Делчева. Сред нужното са пакетирана храна и такава за директна консумация, тоалетни принадлежности и бебешки консумативи и др. Списъкът е поставен на входа на бившия Дет Маг на бул."Раковски" №16, където се събират помощите.

До събота - 28 юни ще тече акцията, която е съвместна между Община Димитровград и фондация "Подари усмивка".Мястото на пункта е бул."Раковски" №16 - бившия Дет Маг, етаж 1, офис 3. Телефон за повече информация - 0885 77 97 42 - Наталия Делчева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Списък с нужните неща за бедстващите бе разпелен днес пред офиса на "Подари усмивка"

Ето тук се намира пункта за събиране на помощите за хората от Варна - бул."Раковски"№16, ет. 1 офис №3

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини