От х:

Днес в x:

Украинските военни обстрелвали град край Луганск

Украинските военни са подновили артилерийския обстрел на град Щастя в Луганска област, предаде ИТАР-ТАСС.

Обстрелът на града-спътник на Луганск с тежки оръдия е започнал около 22:45 ч вчера снощи, съобщават руски медии. Звукът на обстрела се чува в самия център на Луганск и изглежда се приближават към централния областен град.

По-рано пресслужбата на самообявилата се Луганска народна република съобщи, че вчера националната гвардия на Украйна е обстрелвала с миномети село Ананевка близо до границата въпреки обявеното от украинския президент Петро Порошенко примирие.

Пресслужбата съобщи също, че същият ден силите на сепаратистите са успели да унищожат бронирана колона на украинските сили, включително два танка.

В разговор с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън Порошенко също съобщи за десетки случаи на нарушаване на примирието от страна на сепаратистите. Необходимо е увеличаване на броя на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, заявил е Порошенко.

В отговор Байдън е заявил, че САЩ следят внимателно развитието на ситуацията в Украйна. Това е един от приоритетните въпроси за САЩ.

Встъпилото в сила на 20 юни едностранно прекратяване на огъня от страна на украинските сили предвижда, че ако бъде извършено въоръжено нападение срещу украински подразделения или мирни граждани, военните ще откриват ответен огън.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини