От х:

Днес в x:

Дете пострада сериозно при игра до електропровод

Дете на 10 години е тежко пострадало при неразумна игра върху електропровод в землището на плевенското село Ракита, съобщиха от ЧЕЗ.
Инцидентът станал около 18.00 ч. в неделя. Детето се състезавало с 13-годишния си брат за бързо изкачване по железнорешетъчен стълб, когато се озовало под напрежение и паднало на земята.

След инцидента то е откарано в Плевенската болница. Според лекарите състоянието му е стабилизирано, но се очаква едната му ръка да бъде ампутирана. Другото дете се е разминало със злополука.

Електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели, съгласно изискванията на нормативната уредба, извършена му е ревизия на 11 юни, уточниха от ЧЕЗ.

„Ужасно е, когато стават инциденти с деца. Случилото се показва, че е изключително важно запознаването им с правилата за безопасна употреба на електроенергията да става в най-ранна възраст. В ЧЕЗ активно провеждаме обучения, но ролята на родителите е от особено голямо значение", коментира Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в компанията.

През май ЧЕЗ е провела обучителни беседи на тема "Безопасно използване на електроенергията“ сред ученици от първи до четвърти клас в училища в Западна България.
Партньори на инициативата са Министерството на образованието и науката и Държавната агенция за закрила на детето.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини