От х:

Днес в x:

Според график на "Терна": Асфалтират новото кръгово през октомври 2014г.

Кметът Иво Димов увери, че до декември 2014 година новият надлез ще е готов за експлоатация, снимка -архив

Линеен график за ремонтните дейности, свързани с новото кръгово кръстовище на бул."Трети март" показа днес на журналистите кметът Иво Димов. Той е предоставен от фирма "Терна", която извършва строителството.

Според него, съоръжението ще бъде готово за асфалтиране в края на 28 октомври 2014 г.Приключването на строителните дейности, според същия график, трябва да стане на 18 декември.

"Дори и да останат някакви дребни довършителни дейности, които да са след Нова година, аз съм сигурен, че до декември 2014 г. надлезът ще бъде пуснат в експоатация и ще осигурим нормалния трафик в града", заяви Димов.

Градочаналникът добави, че графикът е в случай, че не се случи нещо инцидентно. Той е имал сериозни разговори с "Терна", които са поели твърд ангажимент да приключат дейностите в обявения срок.

"Въпреки всички недоброжелатели и скептици, които обесняват как няма да се справим и как ремонта ще продължи и догодина, ние ще успеем", смята Димов.

Добави, че старият надлез, съборен преди седмици, е бил в изключително лошо техническо състояние. Имало е напуквания, ерозирали основи, пропаднали "зъби". Колоните на моста са били правени без арматура, изляти са само от бетон. Кметът не изключи и възможността, ако не бе съборен, след няколко години старият надлез да стане и опасен. Видеорепортаж по темата пможете да видите тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът показва графика от "Терна", която гарантира приключване в срок на дейностите по новия надлез
Старият ЖП надлез е бил в лошо техническо състояние, според данни, изнесени от кмета
Грефикът, изготвен от фирма "Терна" за приключване на строителните дейности през декември 2014г.
Основите на стария надлез са били напукани, твърдят от "Терна"

Старият надлез можеше да стане опасен до няколко години, смята Иво Димов, снимка-архив

Така трябва да изглежда новото кръгово кръстовище около Водната кула
Подглед отгоре

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини