От х:

Днес в x:

Москва не смята изборите в Украйна за напълно демократични

Изборите в Украйна не бяха в истинския смисъл свободни и демократични, заяви пред Съвета за сигурност на ООН руският представител в ООН Виталий Чуркин.
Чуркин предложи генералният секретар на световната организация Бан Ки-мун "незабавно" да се включи в усилията за прекратяване на насилието в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Руският дипломат препоръча Секретариатът на ООН да вземе мерки в отговор на използването, според Москва, на бойни хеликоптери с обозначения на световната организация срещу сепаратистите в Украйна.

Съветът за сигурност на ООН трябва да призове Киев да прекрати операцията в Източна Украйна, призова Виталий Чуркин. Той изрази съжаление, че някои членове на Съвета за сигурност "продължават по всякакъв начин да оправдават силовите действия на властите в Киев".

Русия е готова да помогне на Киев за започването на диалог с югоизточните области, веднага щом "наказателната операция" там бъде прекратена, увери руският представител в ООН.

Генералният секретар Бан Ки-мун се е обърнал към всички страни, имащи влияние в Украйна с молба да съдействат в издирването на четиримата наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, които са в неизвестност от 26 май, съобщи ИТАР-ТАСС.
По думите на политическия съветник на Бан Ки-мун Джефри Фелтман за с тази група все още няма контакт.

Вчера за кратко ОССЕ изгуби връзка, но впоследствие я възстанови с друга група от 11 свои наблюдатели, в която има и двама българи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини