От х:

Днес в x:

Небрежен дневен стайлинг - ризата на кръста

Всички без изключение си спомнихме за грънджа още в края на миналата година, когато Еди Слиман показа този стил в колекцията за есен-зима на Saint Laurent. Оказа се, че този стил от 90-те е любим на много хора, дори и да не се обличат така в ежедневието си.

Това е много удобна тенденция, която напомня за едно от последните поколения на рок-енд-рола. Може би това е причината освен на подиума, тя бързо да се разпространи и на улицата. А един от най-често застъпваните детайли в стила е вързаната на кръста риза – много удобно и стилно.

Често дънковата риза е основен елемент в един небрежен дневен стайлинг с риза на кръста. Подобен видяхме в ревюто на Ashsis. На дефилето на Celine също ни впечатли жълта блуза на кръста на един от моделите. Това е похват за създаване на многопластовост на силуета. Тази визия се превърна в една от любимите и на много от звездите по време на музикалните фестивали.

Стилът model off duty се превърна сам по себе си в основен за свободното време на много млади момичета. Така се обличат именно моделите, когато не са на работа и разбира се, вързаната на кръста риза е една от любимите им визии.

Ризи от деним за кръста. Снимки: blog.surfstitch.com, sincerelyjules.com, fabsugar.com

Да завържете ризата си на кръста не ви прави автоматично фенове на Кърт Кобейн. Може да използвате този моден трик по достатъчно женствен начин и да създадете образ, който няма нищо общо с тази култура. Ако е достатъчно леко и фино, може да вържете на кръста и яке-бомбер. Комбинацията от риза на кръста с токчета се превърна в отличителен знак за модна освободеност и смелост.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини