От х:

Днес в x:

Полиция ще охранява абитуриентските тържества в областта

Полицейски сили са определени във всички районни управления в областта за охрана на абитуриентските тържества. Полицията има определени конкретни мерки за сигурността на зрелостниците. Проведени са разговори с училищните ръководства за изясняване на графиците на тържествата и заведенията, в които ще празнуват завършващите. Уточнени са маршрутите, по които ще се движат абитуриентите и по цялостното трасе ще има полиция за осигуряване на безопасно движение. При необходимост ще се организира и съпровождане с полицейски автомобил на колони от МПС, превозващи абитуриенти. Пътна полиция е определила силите, които ще се грижат за сигурността на движението по републиканската, общинската и уличната пътна мрежа. Набелязани са и рисковите места, на които ще бъде осъществяван превантивен контрол. Охрана ще има и край заведенията, където ще бъдат баловете.

Абитуриентите, които са избрали други градове за отбелязване на завършването си, ще бъдат изпратени от полиция от местата на тръгване на автобусите.

Полицията се обръща към гражданите, които забележат нередности или рисково поведение на абитуриенти, незабавно да подават сигнали на тел.112 за предотвратяване на инциденти по време на най-хубавия празник на зрелостниците в областта.

Регионален пресцентър на МВР

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини