От х:

Днес в x:

Нов скандал със Сидеров, бизнесмен го обвини, че го е бил

Нов скандал се разрази около лидера на "Атака" Волен Сидеров. Бизнесмен е подал жалба в полицията, че е бил удрян от него в заведение. От партията не коментират.
Предприемачът Андрей Бъчваров, който има бизнес в България и в чужбина, разказа във Фейсбук, че националистът го нападнал в събота вечерта в столичен пиано-бар.

От пресцентъра на МВР потвърдиха, че в Шесто РПУ е подадена жалба и се изясняват обстоятелствата около инцидента, предаде bTV.

Ето какво разказва Бъчваров:

"В събота след полунощ се озовах с приятел в столичното заведение „Магнито“ на ул. „Георги С. Раковски“ 112. Имаше по-малко от 10-на посетители, включително Волен Сидеров, Десислав Чуколов и две жени на средна възраст. В един момент, без никой да го е канил или провокирал, Сидеров започна да обикаля и да пита всички дали ще гласуват за „Атака“.

След нашия отрицателен отговор, той видимо подразнен се върна заедно с Чуколов и започна да крещи, че го обиждаме и сме „груби и невъзпитани“. При настоятелната молба Сидеров да напусне масата ни, той, видимо изключително надрусан (разширени зеници и особено неадекватно поведение), избута насила човека, седящ до мен и продължи да настоява за „трите ми имена“, „да се разбираме като мъже“ и да използва епитети, най-слабият от които бе „торба с лайна“.

Бъчваров разказа още, че при опит да избута Сидеров, той загубил контрол и го ударил два пъти. Веднага след това бизнесменът извикал полиция. По думите му, вероятно заради обвинение за хулиганство за инцидента на летище Варна, което бе внесено в съда, депутатът и компанията му веднага напуснали заведението.

Бъчваров заявява, че позицията му е на предприемач, даващ заплата и осигуряващ до стотинка над 40 човека в България и чужбина, който плаща данъците си и дарява за деца и Църквата. Той подчертава, че като част от национална професионална организация, представена в България и в Брюксел, с гордост заявява, че усилията им са привлекли над 100 млн. евро чужд капитал, въпреки "ужасяващия имидж, който политици като Сидеров упорито налагат".

"Няма да се примиря със страха, насаждан в обществото от Сидеров и компания, няма да търпя бездействието на национални институции от прокуратура до психодиспансери, които въпреки разбирането на ужасяващото блато, в което сме изпаднали, продължават да осигуряват безпрецедентен политически, битов и медиен комфорт на шайка неофашисти, умело залъгващи изпаднали в безпросветна мизерия хора и поддържащи „имиджа си“ единствено и само със скандали", заяви още Бъчваров.

От пресцентъра на "Атака" все още не са коментирали инцидента.

В края на миналата година Сидеров и почти цялата му парламентарна група се замесиха в друг скандал - в ресторант в Брюксел.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини