От х:

Днес в x:

Над 100 смолянски деца се включиха във Великденския концерт на "Чисти сърца"

100 деца показаха уменията си да пеят, танцуват и рецитират във Великденския концерт пред катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“,  организиран за поредна година от Младежки православен център „Чисти сърца“.

Празничната програма започна с песнопение „Христос Воскресе“ от детски хор „Чисти сърца“. Единайсе годишните Елена Пашова и Диана Сиракова от групата по вероучение се изявиха като водещи и представяха съставите с избрани за празника текстове.

Мария Жайгарова и Кристина Манова от  „Чисти сърца“, рецитираха свои авторски стихотворения са Възкресение. Малките изпълнители-гости бяха от Академия за изкуства в Първо СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, вокална група от Второ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, танцов и певчески състав от ОДЗ „Синчец“ , Детския фолклорен танцов театър „Еньовче“ и рецитатори, всички от града. Децата пяха и танцуваха от сърце, а отец Запрян Шиков- секретар на Архиерейското наместничество поздрави гости и изпълнители от името на Пловдивския митрополит Николай.

Председателят на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева връчи три благодарствени адреса - на Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“, и на майките Дарина Альолева и Марияна Иванова за проявено милосърдие и доброта към децата инвалиди. Стихотворения за благодарност към дарителите и Великденски поздрав към публиката отправиха Коцето и Неви.

Празникът завърши с общо хоро, поведено от танцьорите на „Еньовче“, в съпровод на гайдари от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а над 30 деца твориха и рисуваха в творческите ателиета на открито, които продължиха до късно.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини