От х:

Днес в x:

Каравеловци отбелязаха Деня на Земята

Каравеловци отбелязаха Деня на Земята

Международният ден на Земята - 22 април отбелязаха днес възпитаниците на СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград. Инициативата, което е традиционна, тази година се посвещава на наскоро починалата преподавателка от училището Дочка Богданова, поясни днес колежката й Таня Ганева.

Историята на Международния ден за защита на околната среда и превръщането му в събитие от световен мащаб разказаха първо Каравеловци. След това бяха показани презентации, посветени на глобалните проблеми като замърсяването на природата и почвата в частност. Те бяха подготвени от учениците с помощна на преподавателите по физика и астрономия Таня Ганева и по география Мария Митева.

Според учениците, ако хората променят някои от ежедневните си навици, ще помогнат за съхранението на околната среда. Сред идеите са изполването на енергоспестяващи крушки, по-често придвижване с велосипеди, вместо с леки коли, пестене на водата, добра топлоизолация на дома и др.

Трябва нов начин на мислене за решаване на проблемите на околната среда, които хората са създали заради стария модел на мислене, категорични бяха Каравеловци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Преподавателят по физика и астрономия Таня Ганева
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини