От х:

Днес в x:

Ученичка на Етиен Леви забива рок в центъра на Хасково

Една от най-нашумелите напоследък млади рок банди у нас ще разтресе и Хасково тази събота. SEVI ще забият от 22 ч. в рок бар INSIGHT.

Въпреки, че е само от четири години на музикалната сцена, групата вече се очертава като култова за новото поколение рокаджии.

Освен това петимата от SEVI вече имат зад гърба си безброй успешни проекти и колаборации с други изпълнители. Работили са с Jimi Sobara, Михаил Паев, Петър Братанов, Zyggie(Ru), Sugar Dj’s, Dj Katzarov.

Ако не сте ги слушали досега на живо, утре вечер е просто задължителна!

През лятото на 2011 излиза и първият официален сингъл на групата “Can‘t Stand The Pain”.Трейлърът към песента е първия по рода си представен и на кино у нас. 

И преди да ги откриете, или пък преоткриете, кратко представяне: групата е създадена през 2010г. от певицата и композитор Светлана Близнакова – SEVI, която дава и името на бандата, и Рали Велинов-бас китарист и композитор. Двамата работят заедно няколко години преди това по различни солови проекти.

В настоящия състав са още Таня Апостолова-клавир, Боби Зашев китара и барабаниста Павлин Иванов.

Любопитна подробност за шефа на групата Севи е, че тя се занимава от съвсем мъничка с музика. Едва навършила 5 години, баба й я насочва към фолклора и така започва с народните песни в ансамбъл „Филип Кутев”. По-късно се пробва и в оперното пеене, на края обаче, както се казва, пристава завинаги на рока. В Софийския университет учи в класа на Етиен. Вече е автор и на повече от 50 песни.

Понеже  групата идва за първи път в Хасково, преди да забият в рок-клуба вечерта, SEVI са поискали да разгледат забележителностите. Като задължителна спирка при туробхода си са посочили монумента на Богородица, издаде мениджъра на INSIGHT.

 М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини