От х:

Днес в x:

Умна лента може да спаси децата от удавяне

С наближаването на хубавото време все повече деца ще се насочат към басейните и морето. Приятните им забавления неусетно могат да се превърнат в трагедия, ако родителите не внимават. За съжаление, на всеки се случва да се разсее дори за малко и обикновено точно тогава стават неприятните инциденти.

Създателите на умната лента iSwimband се надяват, че могат да помогнат поне малко на родителите. Лентата се слага на главата на малките деца и на китката, ако става дума за бебета.

Тя има постоянна връзка със смартфона на родителя посредством Bluetooth. Ако сензорът на лентата остане под вода определено време, той веднага изпраща сигнал до телефона, който издава предупреждаващ звук. Всеки родител може да настройва времето по свое желание. По този начин например може да получи предупреждение веднага щом бебето влезе във водата.

Продажбите на iSwimband ще започнат в близките седмици. Цената на устройството е 150 долара, като приложението за iOS вече е готово. В момента се работи и по версии за Android и Windows Phone.

От компанията-производител уточняват, че идеята на iSwimband в никакъв случай не е родителите да поверят грижата за децата си на устройството. То е просто допълнителен аксесоар, който да увеличи тяхната сигурност и не е заместител на родителското присъствие.

Източник: Дневник онлайн

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини