От х:

Днес в x:

Магистралата дочака асфалт между Димитровград и Харманли

Започна асфалтирането на АМ „Марица“ в участъка между Димитровград и Харманли, така наречения ЛОТ 2. От днес се полага първият пласт по трасето, като се започва откъм Харманли, малко след пътния възел за Симеоновград. Ежедневно ще се полагат по 2400 тона асфалт, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. От АПИ допълват, че поне по толкова ще се хвърлят всеки ден, стига само да не вали и температурата да е над 5 градуса. По проект на 34-километровата отсечка ще бъдат положени общо около 623 000 тона асфалтови смеси

Успоредно с асфалтирането се работи и по изпълнението на другите съоръжения - мостове, отводнителни канали, както и реконструкцията на съществуващите. По трасето работят 600 строителни машини с над 830 работници.


Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт" 2007-2013 г. След неколкократна корекция на сроковете, цялата АМ "Марица" трябва да е готова до края на 2014-та година, включително и последния ЛОТ 1 от Оризово до пътен възел Димитровград.

Г.Христов

Откъм Димитровград засега асфалт има само по обходните маршрути на пътя за Хасково
Там нещата са още в груба фаза
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    До
    до DA
    15 -4
    19:27, 28 мар 2014
    ти от къде си бе пич не си ли от Хасково пък ако не си кво майка си търсиш тука и обиждаш хората
Последни новини