От х:

Днес в x:

Блогърът Асен Генов е обвинен в хулиганство

Блогърът Асен Генов беше обвинен в хулиганство, заради това, че на 7 ноември миналата година е участвал в боядисването на скулптурната фигура пред БСП. Обвинението беше повдигнато в 3-то Районно полицейско управление в София. След повече от 2 часа престой в управлението Генов излезе с мярка за неотклонение подписка, предаде БНТ.

Блогърът определи това като политическа атака срещу него, свързана с действията му на протестиращ.

В четвъртък се очаква да бъдат повдигнати обвинения и на останалите, които бяха задържани с Генов при акцията им на Позитано 20 миналата година.

Асен Генов от „Протестна мрежа“ и още петима - трима мъже и две жени, бяха арестувани, докато рисували със спрей паметника пред централата на БСП на "Позитано" 20. Фигурите бяха с розови глави, а в основата пише "БКП - Позор - Кой?"

Шестимата арестувани бяха задържани на 7 ноември за 24 часа в Трето РПУ в София. По-късно обаче четирима от тях бяха освободени. Вечерта бяха пуснати и последните двама, между които и Асен Генов. Той отказа да коментира дали е изрисувал паметника, като уточни, че всички са оказали съдействие на полицията и са отговорили на зададените въпроси.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини