От х:

Днес в x:

ДПС плаши с импийчмънт Плевнелиев

"С издаването на указа за състава на ЦИК президентът Росен Плевнелиев стана съучастник в кражба". Това заяви депутатът от ДПС Мустафа Кайдъръ по TV7. Според него чрез Плевнелиев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е откраднал едно място в ЦИК, което се полага на ДПС. "Ако се наложи, ще бъде и задействана процедура за импийчмънт на президента", каза Карадайъ, макар да подчерта, че импийчмънт се иска на президент, а Росен Плевнелиев никога не е желаел да бъде такъв.

"Очакваме президентът да коригира своя указ и казусът да се реши", посочи днес по БНТ Четин Казак, народен представител от ДПС. "Президентът назначава представители, предложени от политическите сили. Как президентът избра една от двете кандидатури, предложени от ДПС? Не трябваше ли президентът да прави подбор, а да назначи всички номинирани от съответните политически сили. Ние не подменяме вота на гражданите. Искаме да се изпълни текстът на закона, в него е записано, че трябва да се съблюдава пропорционалното разпределение на политическите сили. Не може президентът да приравнява ДПС с "Атака", 11 народни представители е разликата между двете партии. Като процентно съотношение, разликата между ДПС и "Атака" е много по-голяма от разликата между ГЕРБ и БСП", каза Четин Казак.

"Изпратихме протестни писма до посланиците на всички страни, членки на ЕС, до еврокомисаря, очакваме реакции, но повече от това очакваме да коригира президентът своя указ, и да се реши казусът преди реакциите", изтъкна Казак. "С ГЕРБ се разминаваме по фундаментални неща. Позициите остават такива, каквито са. ДПС с БСП подкрепя правителството на Пламен Орешарски. ГЕРБ е опозиция", обясни депутатът за срещата между Бойко Борисов и Лютви Местан в събота в Кърджали.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини