От х:

Днес в x:

Пращат Ванчев в Пловдив като редови прокурор, той излиза в отпуск

Окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев, който бе възстановен на длъжността преди дни с решение на ВАС, е командирован като редови прокурор в Окръжна прокуратура в Пловдив. Заповедта е издадена от главния прокурор Сотир Цацаров, научи Haskovo.net. Именно по негово предложение хасковският магистрат бе отстранен и от шефския пост, и като редови прокурор.

В телефонен разговор Иван Ванчев потвърди за командировката, но уточни, че е излязъл в отпуск до 11 април. Той обаче не пожела да каже какъв е срокът на командироването му. Не стана ясно най-вече какъв е мотивът за това. Командировката на магистрат не може да продължи повече от година, уточниха запознати с правилата в съдебната система.

Според магистрати това не е случайно, особено за командироване на административен ръководител. Имало такива случаи, но за определени знакови дела. Освен това заповедта за командировката идва непосредствено след възстановяването му на длъжността, което било доста странно, коментират още в кулоарите на държавното обвинение в Хасково. Също така трябва да се отбележи, че вторият мандат на Иван Ванчев изтича на 22 юни, след около 3 месеца. По закон той няма право на трети. Конкурс за длъжността трябва да бъде обявен не по-рано от два месеца преди тази дата и не по-късно от един.

До края на работния ден от главна прокуратура не изпратиха отговор на официалното ни запитване.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини