От х:

Днес в x:

Нови пет зловещи сценарии за изчезването на полет MH370 (видео)

Американският военен P-3 Orion. ВМС на САЩ решиха, че в Индийския океан военните самолети за дълги разстояния са по-ефективни за търсене на изчезналия Боинг 777

Единайсти ден съдбата на изчезналия полет MH370 малайзийските авиолинии остава неясна. Няма обяснение нито къде, нито как и още повече защо самолетът с 227 пътници и 12 души екипаж на борда изчезна в един миг и без следа. В историята на авиацията няма изчезнал толкова голям самолет, с толкова много хора на борда. В разгадаването на мистерията участват над 20 държави, зоната на издирване е немислимо голяма. Тя включва два коридора, северният е от Малайзия до Казахстан, южният - обхваща дъга в Индийския океан до Австралия. Бе обявено, че търсенето ще продължи, докато е "жива" батерията на черната кутия. Хронологията на случилото се, според установените до момента факти, можете да видите във видеото по-долу.

Пет от най-спряганите теории за това какво се е случило с полет MH370, това са версии от квалифицирани или високопоставени източници, но не са официални:

Пожар на Полет MH370

Интересът към тази теория се подновис тази седмица, след като пилотът Крис Гудфелоу писа в Google Plus, а неговият пост най-популярният, постван в тази мрежа някога. Според неговата теория пожар е причина за изчезването, а не отвличане или други престъпни мотиви.

Кабината се е напълнила с дим, което е накарало пилотите да направят опит да летят към най-близкото летище (затова самолетът внезапно прави завой на запад). Заради огъня е и изключването на електрически системи, според тази версия това е в опит да се разбере причината за огъня (което той твърди, може да обясни защо транспондерите са били спрени). Що се отнася до развитието на събитията, екипажът би бил задушен от дима и би умрял на борда, а самолетът би летял, докато се изчерпа горивото гориво и би се разбил.

MH370 е летял в сянката на друг самолет

Експерти предполагат, че ако екипажът изключи всички комуникационни системи на самолета с контрол на въздушния трафик, те биха могли да продължат летят в "сянка", или над, или под друг пътнически самолет.

Пилотът Кийт Леджърууд публикува версия на изчезването, която стана популярна тази седмица. Той предполага, че самолетът е летял под или над полет в същата посока по същото време на нощта. С изключен транспондер на MH370 тракерите по суша биха виждали само сигнала на другия самолет, тъй като неговия транспондер предава. Без да бъде открит от радарите, защото е в "сянка", полет MH370 би могъл да прекоси цяла Индия, а след това да се приземи някъде близо до Пакистан или Афганистан.

Налягането на борда на MH370

Правилното налягане на въздуха на борда на самолета се поддържа механично, когато самолет е над 2400 метра над морското равнище. Ако е имало изтичане на въздух, или самолетът е издигнат твърде високо или някой умишлено е предизвикал декомпресия по някакъв начин, това би довело да фаталнии ефекти, казват експерти за ABC News.

"Първо вашият мозък спира да реагира толкова бързо. Чувствате се много объркан и спирате да мислите ясно", казва Ранди Падфийлд, лицензиран пилот с повече от 10 000 часа летателен опит и главен изпълнителен директор на News International Aviation. "След това ще заспите и накрая умирате поради липса на кислород".

В тази теория, декомпресията може да е станала случайно и да е сполетяла всички на борда, или би могло да е целенасочено предизвикана от някой, които е искал да убие всички останали в самолета.

Взрив

Тъй като няма намерени плаващи в океана отломки, някои теоретици твърдят, че самолетът може да е разбит на 10 хил метра над земята, а останките да са миниатюрни парчета и твърде трудни за откриване. Това би могло да бъде причинено от бомба.

Самолетът е бил свален от военните в друга страна

Други спекулират, че Полет 370 е случайно свален от ракета от военни на друга държава, която не е разпознала  самолета като граждански и е стреляла по него. Съединените щати погрешно свалят ирански пътнически самолет през 1980 г., един инцидент, споменаван често през последните дни в спекулации за MH370.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини