От х:

Днес в x:

Дора Янкова: Щастливо съвпадение-в един ден отвори болница в Девин и театър в Смолян

 

Днес има две добри новини за Родопите и за родопчани, заяви в кулуарите на парламента депутатът от БСП Дора Янкова по повод на решението на правителствотои да се възстанови театъра в Смолян и рестарта на девинската болница.

„Обещанието на правителството и Пламен Орешарски, на КБ, беше категорично, че тази несправедливост ще я отстраним, и днес е факт”, допълни Янкова.

Тя припомни, че до закриването на театъра се е стигнало след 4 години реформа. По нейните думи е имало и силни вълнения, и протести в Родопите защо родопчани нямат право да създават театър, при положение, че част от режисьорите и активните творци, които са на сцена, са преминали през тогавашния Родопски драматичен театър.

Зам.-председателят на КБ обясни, че на територията на Смолян има 25 млади актьори, заедно с това и актьори от школата на стария драматичен театър.

„Има енергия, настроение в града, има радост, защото смятаме, че родопският дух и култура винаги са били необходими на хората за живота в планината”, каза още Янкова и пожела на театъра пълни зали, активна публика и много енергия в младите дарования.

Според нея е щастливо съвпадение, че днес отваря врати и Девинската болница.

„Вчера беше сключен договорът със Здравната каса - 11 здравни пътеки, като предстоят още договори, формират се екипите. Има справедливост за хората в трите общини, Доспат, Борино и Девин", каза Янкова и допълни:
„Нито смъртните случай, нито човешката болка трогна, „строителите на България“, които останаха слепи и глухи за скръбта, болката и унижението. Надявам се никога повече това да не се случва“.

 СмолянБГвести.нет

 



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини