От х:

Днес в x:

За часове напълниха новооткритата "болница" в Девин

12 пациенти са постъпили за първите няколко часа от отварянето на девинската болница днес.

Това съобщи изпълнителният й директор Радка Грозданова в първия работен ден на единственото отделение в лечебното заведение, което затвори врата преди почти 3 години заради огромни задължения.

С капацитета си от 12 легла, на практика Вътрешното отделение се напълни за броени часове, като повечето случаи са неврологични заболявания.

Предварителни договори са сключени с 14 лекари, а към момента вече са назначени 7 от тях.

„Назначаваме поетапно персонала, предпазливи сме, за да може нещата да се случват както трябва, а не да даваме обещания, които не могат да се реализират“, обясни Грозданова и посочи, че до дни ще се открие и Детско отделение. За него вече има апаратура и персонал, предстои да се ремонтира помещение.

„Отварянето на първото отделение не е достатъчно за хората, но ще им даде надежда и сигурност, че нещата тепърва ще се случват“, обобщи шефката на новоотворената болница в родопския град. Според нея старта на Вътрешното отделение е втората стъпка от най-спешен порядък-след като миналата седмица е заработил рентгена.

“Не е нормално в 21 век да пътуваш по 70км., за да си направиш обикновена рентгенова снимка. Ще работим стъпка по стъпка докато болницата придобие нормален вид с всички необходими отделения и бброй легла за пациентите“, обобщи стратегията на ръководството Грозданова.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини