От х:

Днес в x:

Хасковлии развяха знамената на бунта в Пловдив

Хасковлии развяха знамената на бунта в Пловдив

35-40 футболни фенове от Хасково се включиха в днешния мощен митинг-протест пред Съдебната палата в Пловдив, където се провеждаше делото за карловската Куршум джамия. На първа инстанция Окръжният съд в града под тепетата върна собствеността на Главното мюфтийство, а когато този факт стана известен, вълна от възмущение заля цялата страна. Куршум джамия се намира на няколкостотин метра от родната къща на Васил Левски и карловци не могат да понесат мисълта гласът на ходжата за се извисява над нея. В Карлово в началото на ноември миналата година се проведе може би най-величественият, макар и по-малоброен от днешния, митинг срещу продажническите действия на българските политици.

За днешния процес футболни фенове от цялата страна окупираха булевард „Шести септември“, където са намира Съдебната палата. Пред сградата на Темида пристигнаха и няколко автобуса с карловци, стекоха се много пловдивчани, както и будни българи от цялата страна. Многохилядното множество блокира кръстовището до старата турска баня, после шествието пое по Главната на Пловдив.

Междувременно стана ясно, че делото за собствеността на Куршум джамия е приключило, а магистратите ще се произнесат в срок до един месец.

Шествието на феновете по центъра на Пловдив бе съпровождано плътно от многобройни сили на жандармерията и мощни полицейски сили. Пред джамията на Джумаята към стъклата полетяха камъни, павета, бомбички. Стъклата бяха изпочупени, а шествието пое към турското консулство, което също се оказа оградено с плътен кордон от жандармерия.

По-късно феновете се представиха и пред офиса на ДПС, където имаше стълкновения с полицията, има и ранени.

Очаквайте репортаж от днешния пловдивски протест.

Тодор Кръшков

Джамията на Джумаята си го отнесе, в гнева си феновете й изпочупиха стъклата

Турското консулство (бялата сграда) бе оградено с плътен кордон жандармерия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини